Monday, 17 September 2007

Όμορφα...


Έτσι όπως τα καταφέραμε πάλι, τι να πω; Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δε θα γράψω για τις εκλογές, αλλά όταν βλέπω ότι ο ίδιος ο λαός που μέχρι πριν ένα μήνα κατέκρινε (μεγάλη κουβέντα για ένα μάτσο πρόβατα) την πολιτική της Ν.Δ., σήμερα όχι μόνο την ψηφίζει, αλλά της δίνει τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση για άλλη μία τετραετία, δεν μπορώ να κρατήθω. Ήμουν της άποψης "Ψηφίστε οτιδήποτε εκτός από τους μαλάκες που κυβερνούσαν μέχρι χτες, για να τους δείξετε ότι κάτι δεν κάνουν σωστά" αλλά τελικά... κανείς μάλλον δεν σκέφτεται έτσι.. Τώρα είναι στους δρόμους και πανηγυρίζουν. Αύριο.. κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Εμείς οι φοιτητές να κάνουμε καταλήψεις διεκδικώντας τα αυτονόητα, οι εργαζόμενοι να παίρνουν 2-3 ευρώ αύξηση σε μια περίοδο που όλες οι τιμές αυξάνονται μέρα με τη μέρα και να λένε ευχαριστώ, οι συνταξιούχοι (χα τί είναι αυτοί;!;!;! αφού θα παίρνουμε σύνταξη μετά θάνατον!) να μην μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς, κι ΕΚΕΙΝΟΙ να τρώνε από δω και από κεί ότι δεν πρόλαβαν την προηγούμενη τετραετία!
Να τους χαιρόμαστε!
Και του χρόνου!
Έτσι παιδιά συνεχίστε την καλή δουλειά...
Α και.. Βύρωνα πάλι υπουργός έτσι;;;

(χρώμα ανάλογο με το αποτέλεσμα!
αν και ίσως να ταίριαζε και το
ροζ-μπουρδελί,
που έλεγε και μια ψυχή...)

4 comments:

KIG said...

Προφανώς η ψήφος πάει σε αυτόν που θα κάνει τα λιγότερα κακά στον τόπο…

Nounouka said...

Τι να πω;μ'έκανε σκατά(σόρρυ κιόλας!) αυτό το θέμα...κι εγώ ήλπιζα πως θα είχαμε βάλει μυαλό!

Είδα έναν τύπο στην τηλεόραση που φίλησε τον δρόμο όταν βγήκαν οι χαραμοφάηδες ξανά!

Έλεος!!!

Ψηφίστηκε πάλι η νέα δημοκρατία(να την κάνει ο θεός)....ένα κόμμα γόνων πλούσιων οικογενειών.....δν είναι κακό αυτό..το κακό είναι στο ότι αυτό το κόμμα των πλουσίων δίνει προνόμια στους πλούσιους!
Για την ακρίβεια πεποίθησή τους είναι πως οι πλούσιοι πρέπει να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι!
Αλλά όπως πάντα ο κοσμάκης δν τα ξέρει αυτά..
Ουφ!

CM said...

(Μου το έστειλαν σε mail...)

Αγαπητοί Συμπολίτες (ή, όπως σας αποκαλούμε μεταξύ μας, "κορόιδα")

Καλημέρα σας και χαιρόμαστε πάρα πολύ που για μια ακόμα φορά σας θυμίσαμε πώς λειτουργούν τα πράγματα σ' αυτήν εδώ τη χώρα.

Με όσα γίναν τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε ανησυχήσει λίγο, είναι και το ΠΑΣΟΚ πεσμένο, αλλά σε κανένα σημείο δεν φοβηθήκαμε πραγματικά. Σας βλέπαμε να συγκεντρώνεστε στο Σύνταγμα χωρίς να έχετε καμία οργάνωση, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, επειδή κάτι διαβάσατε σε ένα μπλογκζ, και ξέραμε πόσο χαμένοι από χέρι είστε.

Εσείς τώρα μπορείτε να χαίρεστε, βέβαια, γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν μεγάλο ποσοστό -αλλά και το 1989 είχαν μεγάλο ποσοστό (13%). Εσείς μπορεί να χαίρεστε που το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίστηκε κάτω από το 40%, αλλά και το 1996 η ΝΔ κάτω από το 40% βρισκόταν. Όποια μικρή αφορμή κι αν ψάξετε να βρείτε, η κατάσταση δεν αλλάζει: Αυτά τα δυο κόμματα θα κυβερνούν, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, με όλα τα μεγάλα θέματα στον αυτόματο πιλότο (η Ευρωπαϊκή Ένωση να 'ναι καλά), με απόλυτη υπακοή στους κατασκευαστές, μεγαλοπαράγοντες και επιχειρηματίες που παίρνουν τα έργα, με απεριόριστο σεβασμό στα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά, ανάλογα ποιανού είν' η σειρά για διορισμό.

30 χρόνια έτσι γίνεται, και τα επόμενα 30 πάλι έτσι θα γίνεται.

Εσείς μπορείτε να πατε να ψηφίσετε το ΣΥΡΙΖΑ που ΜΥΡΙΖΑ όταν ΓΥΡΙΖΑ και ΣΦΥΡΙΖΑ, και μετά να το γράψετε και σε ένα μπλογκζ μην το ξεχάσετε, και να το βάλετε και στο μαησπέη και στο γιουτούμπ.

Το σημαντικό είναι ότι θα πληρώνετε τους φόρους, και γι' αυτό σας ευχαριστούμε.

Κάποτε ίσως να καταλάβετε ότι εμείς έτσι τη θέλουμε τη χώρα μας. Έτσι όπως είναι. Έτσι τη γουστάρουμε, ρε φίλε.

Δεν μας νοιάζει αν κάποιοι παρακολουθούν τα τηλέφωνα κάποιων άλλων, αν άνθρωποι αυτοκτονούν γι' αυτό, αν υπουργοί λένε κατάφωρα ψέματα για την υπόθεση, και στο τέλος κανείς δεν τιμωρείται και ποτέ δεν μαθαίνουμε την αλήθεια. Δεν μας νοιάζει αν οι Αμερικανοί έρχονται στη χώρα μας και απάγουν αθώους Πακιστανούς και οι υπουργοί λένε κατάφωρα ψέματα για την υπόθεση και κανείς δεν τιμωρείται και ποτέ δεν μαθαίνουμε την αλήθεια. Δεν μας ενδιαφέρει αν γαλάζιοι ή πράσινοι κολλητοί παίρνουν μίζες από αγοραπωλησίες ομολόγων που κανείς δεν καταλαβαίνει. Δεν μας απασχολεί αν εταιρίες φτιάχνουν καρτέλ και δωροδοκούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού -κακώς έχουμε Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Και, κυρίως, δεν μας πειράζουν τα φακελάκια στα νοσοκομεία, γιατί οι γιατροί είμαστε εμείς. Δεν μας ενοχλούν οι ουρές στις Δημόσιες Υπηρεσίες γιατί εμείς είμαστε οι μόνιμοι, ακούνητοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σας ενοχλεί που πληρώνετε τους δημοσίους υπαλλήλους για να κάθονται; Κρίμα. Οι γυναίκες μας, οι κόρες μας, οι ανηψιές μας, και όλα τα υπόλοιπα μέρη του σογιού μας που μπορέσαμε να διορίσουμε δεν ενοχλούνται καθόλου.

Δεν μας νοιάζει που όλα τα προϊόντα είναι πανάκριβα, που οι υπηρεσίες παντού είναι άθλιες, που οι μισθοί είναι της πλάκας, που η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα απολύτως.

Σας πειράζει που οι μπάτσοι δέρνουν αθώους διαδηλωτές; Εμάς καθόλου. Εμείς είμαστε οι μπάτσοι. Ή, τουλάχιστο, δεν είμαστε (ποτέ) οι διαδηλωτές.

Δεν μας ενδιαφέρει που υπάρχουν μερικές χιλιάδες αυτοσχέδιες χωματερές -θέλουμε να πετάμε το σκουπιδιαριό όπου μας γουστάρει. Δεν μας νοιάζει που οι πόλεις είναι βρώμικες και άσχημες -εμείς έτσι τις γουστάρουμε.

Δεν μας ενδιαφέρει που η χώρα δεν έχει Κτηματολόγιο. Δεν το θέλουμε το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο και όλες αυτές τις ξενόφερτες παπαριές. Γιατί θέλουμε πάντα να έχουμε την επιλογή να χτίσουμε ότι θέλουμε όπου να 'ναι, πάει και τελείωσε.

Είμαστε η απόλυτη, σαρωτική πλειοψηφία.

Είμαστε το 80%, και κάθε τέσσερα χρόνια σας θυμίζουμε ποιος κάνει κουμάντο, και μετά εσείς το ξεχνάτε και γράφετε στα μπλογκζ και στις εφημερίδες σας και γκρινιάζετε σαν Κατίνες, και μετά σας το θυμίζουμε πάλι.

Να, όπως τώρα.

Εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ.

Εμείς είμαστε το 80%, ανίκητο, αμείωτο.

Εμείς είμαστε η Ελλάδα.

Χωνέψτε το.


Ευχαριστώ πολύ,

Η πλειοψηφία.

Stormrider said...

KATERINA FOR PRESIDENT